Що варто пам’ятати перед тим як купить 1 кімнатну квартиру в Києві (GoldTown)

Затишне сімейне гніздечко створить можливість завжди прекрасно відпочити після важкого робочого дня. Перед тим як виконувати пошук, слід ґрунтовно вивчити ситуацію на ринку, оскільки в Києві він постійно змінюється. У столиці України доступно величезну кількість прекрасної нерухомості, яка також здатна стати вашою. Ми обговоримо деякі базові випадки купить 1 кімнатну квартиру в Києві та ціни, а також у процедурі підписання договору. Подібні маніпуляції потрібні для того, щоб уникнути давно відомих помилок та ризиків, адже у ході підписання договору У разі проблем з договором, передусім, здатний постраждати покупець, тому важливі поради експертів доречні завжди.
 

Скромна квартира: продуманий комфорт чи важлива економія?

 
Швидше за все, багато жителів нашої країни знають про існування так званих «гостинок», які будувались у радянські часи як тимчасове житло для працівників підприємств. Сьогодні подібну нерухомість вже не будують, адже це заборонено нормами. Як би там не було, з часом з'явився принципово новий формат житла, який складно назвати квартирою у традиційному понятті, а більше студією, в якій можна жити, і де вся загальна площа використовується максимально раціонально. Яскравою рисою такого житла є відсутність окремих кімнат та перегородок, звісно, за винятком санвузла. Вартість такого житла набагато доступніша звичнішої квартири, що підвищує популярність даного вибору. Проте, мода на переобладнання квартир під студії перейшла і на більш великі варіанти.
 
Найпоширеніші типи квартир у столиці:
 
  1. «Хрущовки», як правило, трапляються одно-, дво-, трикімнатні з об’єднаним санвузлом, маленькою кухнею.
  2. Так звані «Брежнєвки» мають більше кімнат, іноді вміщують дві вбиральні та дві лоджії з великими вікнами.
  3. Квартири готельного типу є дещо скромного за площею обсягу, що стосується всіх кімнат.
  4. Квартири-студії – планування для більш сучасного життя. Основна концепція полягає в  поєднанні простору для збільшення площі.
  5. У відомих багатьом «Сталінках» висота стель не нижче 3 м., а кількість кімнат може доходити до семи, досить велика ванна, туалет, передпокій.
  6. Висока доступність у ціні є не основним плюсом смарт-квартир. В той же час, це дивовижний спосіб суттєво зберегти фінанси на комунальних витратах. Максимальна зручність життя в смарт-квартирі забезпечена студентам чи одиноким людям. У випадку родини доведеться зіткнутися з певними незручностями.
 

Чому важлива думка експерта?

 
Поширеним ризиком у безпосередньому укладенні договору про купівлю конкретної нерухомості є не до кінця правдива інформація, надана продавцем. Ціна нерухомості також може бути вказана дещо заниженою, або ж вищою. Приміром, у разі визнання договору неправомірним, буде складно довести, що продавцю була передана велика сума, ніж зазначена у договорі.
 
Визнання правочину неправомірним може стосуватися абсолютно будь-якої процедури у придбанні приватного будинку чи квартири. Щоб уникнути неприємних ситуацій, наполегливо радиться попередньо дослідити всі повноваження продавця або особи, яка його представляє. Перевірка всієї документації є важливою.
 
Коли договір підписано, закономірною є передача майна покупцю. Для коректного виконання процедури складається спеціальний акт або будь-який інший документ передачі. Існує ризик, що майно раніше було надане третій особі, і його повернення вимагатиме чимало сил. У разі подібної ситуації з'являються зовсім інші проблеми, пов'язані з його поверненням покупцю.
 
Як можна зрозуміти з усього, що було описано вище, важливо мати хоча б основну юридичну підкованість у питанні. Якщо всі процедури будуть зроблені за законом, нерухомість у Києві буде радувати практично з перших днів володіння нею.

Добавить комментарий