Купити травматичну зброю та патрони до неї: поради експертів PATRON в техніці безпеки

Всі з досвідчених мисливців розуміють, що сучасна вогнепальна зброя представляє собою засіб, який спроможний вражати цілі на далеких відстанях, а в разі неправильного поводження або доволі поширеної халатності в діях, він може виявитися причиною непоправних наслідків. Для того, щоб купити травматичну зброю потрібно просто навідатися до відповідного магазину товарів подібного типу. Безумовно, для купівлі вогнепальної зброї також потрібно буде оформити відповідний дозвіл регулюючих органів. В  цій скромній статті ми детальніше обсудимо базові правила поводження з вогнепальною зброєю і не лише. 
 

Зброю слід завжди розцінювати як заряджену

 
Якщо мова йдеться про гладкоствольну зброю, відкривши затвор слід перевірити чи не заряджена вона. Зброя багатозарядного характеру не менше вимагає максимально ретельної перевірки. Першочергово слід перевірити магазин. Неодмінно потрібно оглянути патронник. Не треба байдуже ставитись до будь-якої несправності викидача, в результаті чого патрон міг застрягти в патроннику. Виходячи з практики, далеко не всі власники зброї максимально ретельно її чистять, що в майбутньому може перерости в більш неприємні наслідки.
 

З вогнепальною зброєю слід дотримуватися кількох правил

  • Ніколи не намагайтеся проводити маніпуляції з модернізації зброї своїми силами – це може призвести до її несправності або травмування сторонніх людей.
  • Доступ до сейфу, де зберігається зброя та пароль від замку не мають знати сторонні люди, і тим більше – діти.
  • Зброя на запобіжнику також є небезпечною, адже будь-який запобіжний механізм може зламатися. 
  • Виконуйте постріл лише після прицілювання. Ніколи не виконуйте постріл в нікуди. 
  • Несправну зброю слід віднести до майстра-зброяра на ремонт. Поки поломка не буде вирішена, стріляти з неї заборонено.
  • Якщо ви полюбляєте стендову стрільбу, ходите в тир або полюєте на диких звірів, Подумайте про те, щоб максимально захистити слухові та зорові органи.
  • Існує поняття полювання колективного формату, в процесі якого варто якомога більше слідкувати за поводженням з вогнепальною зброєю. Поки стрілець не займе безпосередньо позицію для стрільби, його зброя повинна бути в розрядженому стані.
 
Як показує практика, навіть на спортивних заходах спортсмени повинні обов’язково тримати зброю розрядженою і виконувати зарядку її безпосередньо перед веденням вогню. Такі правила були написані виходячи з гігантського людського досвіду, що був напрацьований роками.
 
Не забувайте, що зброя представляє собою величезну відповідальність і на це варто обов’язково зважати. Успішного та безпечного вам стрілецького досвіду.
 

Добавить комментарий